Brasov: Finlandezi, austrieci, romani si germani ucid 15 capre negre in Muntii Fagaras. Transmite-le un mesaj!

Last Updated on septembrie 4, 2014

Sezonul se încheie pe 15 decembrie, trofeele valoroase având o taxă cuprinsă între 2.000-3.000 de euro.

vanatoare

Organizaţia de vânătoare ,,Şoimul” cu sediul în oraşul Victoria a primit pentru acest sezon o cotă de 15 exemplare de capră neagră care pot fi vânate pe fondurile cinegetice ,,24 Victoria” şi ,,43 Sâmbăta”, scrie „Bună ziua, Făgăraş!”.
În Munţii Făgăraş s-a înregistrat şi recordul mondial de 141,10 puncte la capră neagră, acesta nemaifiind doborât din 1934, atunci când un cetăţean german s-a ales cu cel mai valoros trofeu din lume, după ce a împuşcat un exemplar pe Muchia Gârdoman.
Acum pasionaţii se întorc în Munţii Făgăraş în speranţa că vor nimeri un trofeu cât mai valoros. În funcţie de punctajul trofeului, acesta rămâne sau nu la vânătorul său. Dacă trofeul are peste 130 de puncte, vânătorul se alege doar cu mândria, iar statul cu coarnele. Rezervările pentru vânătoarea de capră neagră s-au încheiat încă din martie, iar sezonul deschis la 1 septembrie durează până pe 15 decembrie. (sursa: bzb.ro)
Cei mai mulţi dintre cei care au achitat un avans sunt vânători din Finlanda, Austria, Spania sau Germania, trofeele valoroase având o taxă cuprinsă între 2.000-3.000 de euro, în funcţie de punctaj.
Previous Story

Amintiri din Brasov: Cartierul Racadau, anii ’80

Next Story

Brasov: Muntele Tampa – “On top of the world”, NardoVanNiekerk, Pretoria, South Africa