Pista Aeroportului Brasov va fi gata pe 20 septembrie!

Last Updated on septembrie 15, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a anunţat, ieri, că lucrările pistei viitorului aeroport internaţional de la Ghimbav se aproie de final, ele fiind realizate în proporţie de 90%, urmînd a fi finalizate în jurul datei de 20 septembrie, dacă vremea va fi favorabilă.

eroport

„Este ultima conferinţă de presă pe care o desfăşurăm înainte de finalizarea lucrărilor la pistă, în 20 septembrie. Odată ce această pistă va fi terminată şi se vor efectua lucrările de îndiguire ale Beselcinului, pentru care Attila Kovacs face demersuri pentru ca acestea să fie începute anul acesta, obiectivul va deveni tentant pentru investitori. Pentru finalizarea obiectivului va mai fi nevoie de cel puţin 20 de milioane de euro”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu.


Acesta a adăugat că a vorbit telefonic cu un consilier al pirmului-ministru, Victor Ponta, care l-a anunaţt că o firmă din Turcia se interesează de lucrările la aeroport, fiind gata să investească pentru terminarea aeroportului şi pentru a-l opera. De asemenea, vicpreşedintele CJ a anunţat că la Braşov vor sosi, pe 28 august şi 25 septembrie, reprezentanţii a două companii din China interesate să se implice în acest proiect. Pista aeroportului are o lungime de 2.820 de metri şi o lăţime de 45 de metri (60 de metri cu acostamente), iar investiţia se ridică la 17 milioane de euro (inclusiv TVA).


Preedintele CJ a mai anunţat că pe 25 august vor fi deschise ofertele pentru realizarea suprafeţelor de mişcare aeroportuare (calea de rulare alfa – ce face legătura între suprafaţa de parcare a aeronavelor şi pista de decolare – dar şi pentru platforma de parcare, canalizarea pluvială şi drenajul pentru suprafeţele de mişcare. Valoarea acestor lucrări a fost estimată se specialiştii CJ la circa 28,66 milioane lei. Calea de rulare alfa va avea o lungime de 212 metri, o lăţime de 23 metri şi acostamente de 7,5 metri pe ambele laturi, iar suprafaţa de parcare, unde se vor desfăşura operaţiunile de îmbarcare, debarcare, alimentarea aeronavelor şi celelalte operaţiuni aeroportuare, va avea o suprafaţă de 17.750 metri pătraţi. Termenul de finalizare a lucrărilor din caietul de sarcini este de nouă luni de la atribuirea acestora. (sursa: monitorulexpres.ro)


În ultima etapă a proiectului se vor realiza, printre altele, turnul de control, terminalul pentru pasageri, instalaţiile de balizaj, remiza pentru pompieri, staţia de transformare sau hangarul pentru utilaje. Valoarea acestor lucrări, estimate de CJ sînt între 15,05 milioane şi 32,38 milioane euro (la care se va adăuga TVA-ul), în funcţie de soluţiile constructive ce vor fi alese. „Anul acesta va fi terminată şi documentaţia pentru balizaj, astfel încît lucrările să fie terminate anul viitor. De asemenea, pregătim caietul de sarcini pentru lansarea unei licitaţii prin care vrem să identificăm colaboratori care să finalizeze investiţia şi, care, ulterior, să opereze acest aeroport“, a încheiat Aristotel Căncescu.

Previous Story

Brasov is absolutely lovely :)

Next Story

Brasov: Vezi aici Programul Festivalulului Medieval „Turnirul Cetatilor”, sambata si duminica