Brasov: Guvernul condus de Victor Ponta isi bate joc si de sanatatea brasovenilor. Dupa aeroport, Guvernul da interzis si la Spitalul Regional. Ar fi buna o autonomie financiara pentru Brasov?

Last Updated on septembrie 15, 2014

Trei spitale mari urmează să fie construite cu bani europeni în următorii ani în Craiova, Iaşi şi Cluj. Brasovul nu face parte din planurile pe sanatate a premierului Victor Ponta.

Aşa a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care a precizat că miliardul de euro care va intra în sistemul de sănătate va intra în infrastructură spitalicească, screening, cercetare şi pregătire de personal.

romania

„Am reuşit să punem la punct un Acord de parteneriat pentru anii 2014-2020, în valoare de un miliard de euro. În cadrul acestui acord, vom avea alocări pe infrastructură, screening, cercetare şi pregătire de personal. Dar cea mai importantă investiţie din cadrul acordului, şi totodată prioritatea noastră, este construirea a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova, exclusiv din fonduri europene. Putem spune, în sfârşit, că vom construi spitale”, a declarat Nicolae Bănicioiu pentru Mediafax.

Dr. Dan Grigorescu, reprezentantul Comisiei de Sănătate din PSD Brasov, declara in 2011:

„Ministerul Sănătăţii a anunţat că va face şase spitale regionale la Iaşi, Cluj, Craiova, Mureş, Timişoara şi Bucureşti, fără a analiza foarte atent distribuţia lor pe hartă. De fapt, aceste propuneri sînt pentru nişte zone în care deja există infrastructura, funcţiunile şi circuitele necesare unor spitale ce pot fi incluse în categoria IA. Propunerile pentru spitale regionale la Cluj şi Tîrgu Mureş sînt cel puţin nefericite”.

Ajunsi la putere, PSD-istii au dat interzis la spitalul regional asa cum au dat interzis si la Aeroportul Brasov. Avand in vedere sumele imense de bani pe care Brasovul le da la bugetul statului sub forma de taxe si impozite, ar fi necesara o autonomie financiara a Transilvaniei pentru a ne finanta aeroportul si spitalul regional?

Previous Story

Brasov: Loc de joaca nou, in zona Astra

Next Story

1666. „Oamenii din Brasov tind spre cinste si bogatie, iar pentru a le pastra nu se dau la o parte nici de la cele mai mari pericole…” – Johannes Troster din Sibiu. O mai fi valabil si astazi? :)