Poiana Brasov: Bike Park pe Masivul Postavarul, primul din Romania

Last Updated on iulie 22, 2014

Anul viitor, la Braşov, în masivul Postăvarul, ar putea fi deschis primul Bikepark din România. Investiţia, a declarat coordonatorul proiectului, Dan Pohrib, este estimată la 50.000 de euro şi va beneficia de o cofinanţare, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, prin programul „Ţara lui Andrei”,.

poiana

El a precizat că vor fi realizate două trasee specializate: unul de „downhill”, de dificultate ridicată şi unul de „freeride”, de dificultate medie, pentru a satisface toţi practicanţii acestui sport, indiferent de nivelul de pregătire. Proba de „downhill” presupune coborârea cu bicicleta, pe un traseu care în cel mai scurt timp, va urmări liniile reliefului şi va conţine elemente speciale care trebuie construite („kikere”, contrapante, elemente din lemn, trecători şi altele).

Traseul de „freeride” va fi mai lent, fără dificultăţi tehnice deosebite, mai larg decât cel de „downhill”, fără elemente naturale periculoase. Acest traseu poate fi parcurs cu uşurinţă şi de către amatori. Ambele tipuri de trasee urmează să fie marcate, delimitate şi protejate conform reglementărilor emise de către UCI (Uniunea Ciclistă Internaţională), întrucât unul dintre obiective este înscrierea acestor trasee în calendarul UCI. (sursa: Transilvania Expres)

„Traseele care se creează vor rezista cel puţin cinci ani, după care sunt necesare reparaţii capitale. Anual mai trebuie efectuate lucrări de reparaţii în locurile unde se remarcă acţiunea factorilor naturali şi antropici. Odată finalizate, aceste trasee vor aduce un trafic din ce în ce mai mare de practicanţi ai mountainbiking-ul. Noi estimăm că anual, această iinfrastructură va fi utilizată de cel puţin 2.300 de persoane”, a declarat Pohrib. 

 
Previous Story

Cetatuia Brasovului, inchisa daca nu va fi vanduta in aceasta vara!

Next Story

Brasov: Fonduri norvegiene pentru reabilitarea Curtii Bisericii Negre