„BRASOVIA 2021”. Brasovul vrea sa fie Capitala Culturala Europeana in 2021. Crezi ca vom reusi?

Last Updated on iulie 15, 2014

„BRASOVIA 2021”. Sub acest concept ne vom înscrie la titlul de Capitală Culturală Europeană, strategia aprobată de Consiliul Local prevăzând o candidatură comună a Braşovului cu celelalte localităţi din zona Ţării Bârsei.

Pentru anul 2021, România este propusă ca ţară care va desemna ,,Capitala Culturală Europeană”, alături de Grecia, iar Braşovul se numără printre oraşele candidate la acest titlu alături de Timişoara, Iaşi, Cluj Napoca, Craiova, Arad, Oradea, Alba Iulia sau Sfântu-Gheorghe.

10518969_309218612572602_8123946663927501727_n

(foto: Beautiful Brasov)

Reprezentanţii Primăriei vor ca Braşovul să aibă cele mai mari şanse de câştig în această competiţie internă, astfel că au demarat conturarea unui concept de candidatură cât se poate de original.

Conceptul „Braşovia 2021” porneşte de la ce are Braşovul şi îl diferenţiază de toate celelalte oraşe din ţară care şi-au anunţat candidatura, astfel încât să fie cât mai original şi să aibă cele mai mari şanse de câştig. Una dintre strategii este ca şi celelalte localităţi din zona Ţării Bârsei să candideze alături de Braşov pentru acest titlu.

„Acest concept a şi fost aprobat în şedinţa Consiliului Local de vineri. De asemenea, pentru a putea câştiga această competiţie, va trebui să venim cu o abordare originală. Vom lua în calcul toate punctele forte ale Ţării Bârsei, astfel încât, în acest proiect să fie implicate toate localităţile învecinate, nu doar municipiul Braşov”, a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru.(sursa: bzb.ro)

Acesta a enumerat o serie dintre punctele forte ale Braşovului în competiţia cu celelalte oraşe: Prima Şcoală Românească; spirit multi-etnic, cosmopolit; teatru, operă, filarmonică, muzee; junii; cetatea dacica Braşovia; breslele istorice; Biserica Neagră, dar şi bisericile fortificate şi cetăţile medievale din împrejurimi.

Nurnbergul, Linzul şi Sibiul ne vor da o mână de ajutor
Pentru a completa dosarul de candidatură este necesară şi achiziţia de consultanţă specializată, iar edilii fac demersuri şi pentru a obţine şi sprijinul altor oraşe cu care Braşovul are relaţii de prietenie şi care au avut „experienţa” capitalei culturale europene.

„Vom încerca să obţinem sprijinul oraşului austriac Linz, care a fost capitală culturală europeană, şi cu care suntem înfrăţiţi, dar şi să colaborăm cu Nurnbergul. De asemenea, voi discuta cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, pentru ca să ne dea o mână de ajutor în conturarea acestui concept. Pentru a implementa proiectele necesare obţinerii acestui titlu avem în vedere depunerea de cereri de finanţare pentru obţinerea fondurilor europene în ciclul bugetar 2014-2020”, a precizat George Scripcaru.

Viceprimarul Adrian Atomei a ţinut să sublinieze faptul că obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană va aduce Braşovului beneficii pe termen lung. „Braşovul va căpăta o nouă dimensiune culturală, vom rămâne cu o serie de evenimente care, în timp, vor deveni tradiţionale, dar şi cu o infrastructură modernizată”, a punctat Atomei.

Advertisements
Previous Story

RAT Brasov vrea sa cumpere 10 troleibuze. Second Hand

Next Story

Brasov: Participa la „Cea mai mare ora de sport”, sambata, in Piata Sfatului