Brasov: Fonduri norvegiene pentru reabilitarea Curtii Bisericii Negre

Last Updated on iulie 22, 2014

Municipalitatea braşoveană aşteaptă un răspuns la cererea de finanţare pentru reabilitarea curţii Bisericii Negre, prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 (program finanţat de guvernele din Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi cu o cofinanţare de la de Guvernul României).

bier
foto: seelview.ro

Dosarul a fost trimis la Ministerul Culturii, iar la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, „am trimis reprezentanţilor ministerului documentele şi clarificările pe care ni le-au solicitat. Proiectul este în evaluare şi sperăm ca procedura să se încheie cât mai curând”.  

Valoarea estimată a proeictului de reabilitare a curţii Bisericii Negre este de 8,86 milioane de lei, iar lucrările se vor efectua în baza unui consurs de proiecte organizat în 2011. (sursa: Transilvania Expres)

Aici se vor face lucrări pentru restaurarea pavimentului curţii Bisericii Negre şi înlocuirea macadamului existent cu pietriş calcaros, rotund, şi lucrări pentru păstrarea şi completarea rigolelor şi zonelor pavate din curte, după conceptul din 1884.

Vor fi amenajate, de asemenea, accese rutiere pentru trafic ocazional, însă parcarea autovehiculelor în Curtea Honterus va rămâne interzisă.  

Previous Story

Poiana Brasov: Bike Park pe Masivul Postavarul, primul din Romania

Next Story

Cheile Gradistei-“Perfect place on the top of the world”