Brasov: Atentie, soferi! Alte reguli intre Pasajul Fartec si Ocolitoare

Last Updated on iulie 30, 2014

Două noi sensuri giratorii şi separatoare de circulaţie, la intrarea în Braşov dinspre Târgu-Mureş

sens-gira

În următoarea perioadă, pe DN 13, pe segmentul cuprins între Pasajul Fartec şi intersecţia cu tronsonul III al ocolitoarei Braşovului, se vor realiza o serie de schimbări în ceea ce priveşte resistematizarea traficului rutier. Modificările au fost aprobate în Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov şi au fost luate ca urmare a solicitărilor venite de la braşoveni şi după discuţiile avute cu Poliţia Rutieră. „Am cerut ca pe baza unei analize făcute de Direcţia Tehnică din Primărie împreună cu Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră, în zona de acces în municipiul Braşov dinspre Târgu Mureş, să se facă o resistematizare a traficului rutier, astfel ca să se poată asigura un acces facil la obiectivele din zonă, de la centre comerciale şi de agrement, la depozite sau piaţa din zonă, mai ales că şi traficul greu a fost scos de pe această porţiune. Pe mijlocul acestei artere de circulaţie vom monta separatoare de sens, se vor mai amenaja încă două giraţii şi totodată, vom regândi şi amplasarea refugiilor de călători, astfel ca persoanele care utilizează acest traseu, fie că merg la serviciu, fie că merg la piaţă, să se poată îmbarca şi debarca din mijloacele de transport în comun, în condiţii de siguranţă”, a explicat George Scripcaru.
Pentru creşterea siguranţei în trafic, separatoare de sens se vor monta pe tot acest tronson, cuprins între pasajul Fartec şi ocolitoare şi pentru a se asigura accesul, de pe ambele sensuri de circulaţie, la societăţile comerciale care funcţionează în zonă, în condiţii de siguranţă, vor fi amenajate două noi sensuri giratorii, pe lângă cele două existente. Primul va fi construit în dreptul benzinăriei MOL, la intersecţia B-dul Griviţei cu Calea Feldioarei, iar celălalt în dreptul Baumax. (sursa: bzb.ro)

Noi staţii de autobuz
Se vor înfiinţa şi noi staţii de autobuz: una în faţa depozitului de legume-fructe (AST), odată cu deschiderea accesului spre piaţa de legume-fructe en-gros, situat între depozitul de fructe şi reprezentanţa Ford (Auto Novex) şi alta după sensul giratoriu de la Dedeman, în direcţia de mers spre Stupini.

Previous Story

Brasov: Ziua Imnului a fost celebrata in Piata Tricolorului

Next Story

Brasov: Cei mai buni comedianti sunt asteptati sa se inscrie la Stand up Fest