Pregatim armele? Guvernul va trimite 12 milioane de euro la Brasov pentru reluarea productiei de dinamita si munitie

Last Updated on iunie 2, 2014

Guvernul va trimite 12 milioane de euro la Braşov pentru reluarea producţiei de dinamită şi muniţie la Fabrica de Pulberi şi la Pirochim.

explozie

Vizită guvernamentală la Braşov pentru a se pune la punct strategia de revitalizare a Fabricii de Pulberi din Făgăraş şi a Pirochim Victoria. O delegaţie la nivel de secretari de stat şi consilieri de miniştri de la Ministerul Economiei, Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării, s-a întâlnit cu autorităţile locale din Făgăraş, Victoria şi Ucea,  pentru a discuta despre creşterea capacităţii de producţie, prin infuzie de capital şi investiţii în noi instalaţii, la aceste două societăţi deţinute de Romarm.


„La Fabrica de Pulberi Făgăraş se va face o investiţie de peste 10 milioane de euro, în total, banii urmând să fie aprobaţi la următoarea rectificare bugetară pe care o va face Guvernul, iar investiţiile vor continua în această zonă. În primul rând, din vară va fi repornită instalaţia de trinitrotoluen, respectiv dinamită. De la 200 de oameni, vor fi angajaţi, într-un an şi jumătate, până la 500 de oameni”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mihai Popa. Durata lucrărilor de modernizare va fi de aproape doi ani şi se va moderniza peste 70% din fabrică.

Rămâne de văzut ce se întâmplă cu datoriile locale
Popa spune că singura problemă la această societate este faptul că Primăria a cerut insolvenţa societăţii, pentru un debit de 1,1 milioane de lei. În acest caz există şi un proces pe rol, ceea ce duce la blocarea acestei investiţii. „Am avut discuţii şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu şi cu primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc, care au promis că vor soluţiona situaţia, în sensul anulării dobânzilor şi penalităţilor, astfel ca să rămână de achitat doar taxele datorate la bugetul local, de 900.000 de lei. Promisiune este că se va adopta în Consiliul Local o hotărâre prin care se va reeşalona această datorie pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 5 ani”, a explicat Mihai Popa. ( sursa: bzb.ro)


La Pirochim Victoria se vor da în prima fază 2 milioane de euro, pentru modernizarea a 90% din instalaţiile de producere a pulberilor sferice, destinate pentru armată şi folosite în special la artilerie. „Acum sunt 78 de angajaţi şi se va ajunge la dublarea personalului, într-un an”, a susţinut Popa. Priochim este în conservare de aproape opt ani, ţinând cont că producea doar muniţie.
 

Previous Story

Brasovenii de la Sergiana se pregatesc sa atace piata Germaniei cu mezeluri

Next Story

Brasov: Echipele de hochei si de handbal feminin vor fi recompensate de Primarie. Echipa de forbal Corona se desfiinteaza