Brasov: Mallul Coresi – singurul care va fi inaugurat anul viitor

Last Updated on iunie 19, 2014

Singurul centru comercial care ar urma să fie livrat anul viitor este Coresi Shopping Resort, care se construieşte în Braşov, pe platforma fostei uzine Tractorul Braşov, se arată în studiul Romania Regional Cities Retail Market 2014 publicat de DTZ Echinox. Suprafaţa închiriabilă a mall-ului ar urma să fie de 51.500 de metri pătraţi.

trtr

Centrul comercial Coresi, dezvoltat de francezii de la Immochan, divizia imobiliară a grupului Auchan, a ajuns la un grad de ocupare de 75% cu nouă luni înainte de deschidere, programată pentru luna martie a anului viitor, iar pentru restul spaţiilor există negocieri în curs.

Tatian Diaconu, managing director Immochan România, a anunţat că data avansată pentru deschiderea Coresi Shopping Resort rămâne martie 2015 „în condiţiile în care lucrările avansează în acest ritm”.

Immochan a anunţat la începutul acestui an că tot pentru primăvara anului viitor îşi propune să înceapă construcţia zonei rezidenţiale, în parteneriat cu dezvoltatorul proiectului de locuinţe Avandargen 2 din Braşov. Un scenariu luat în calcul este vânzarea unei părţi din terenul din Braşov pentru dezvoltarea locuinţelor. (sursa: BZB)

„Pentru moment discuţiile avansează, însă deocamdată ne-am focusat pe partea de retail pe care vrem să o deschidem în martie. Pentru partea rezidenţială, Immochan trebuie să finalizeze lucrările de infrastructură, respectiv drumuri, alimentarea cu utilităţi etc”, a spus Diaconu.

Pentru partea rezidenţială au fost alocate 36 de hectare din teren, din cele 100 de hectare pe care Immochan le deţine pe fosta platformă Tractorul din Braşov. Iniţial, pe terenul de 36 de hectare era planificată construcţia a 3.000 de apartamente, însă planurile au fost refăcute, iar numărul unităţilor locative a fost redus la circa 2.000, în blocuri cu 4 sau 5 etaje. Locuinţele vor avea preţuri care să se încadreze în programul „Prima Casă”.

Immochan a cumpărat în 2012 cu aproximativ 25 de milioane de euro terenul de 100 de hectare de pe fosta platformă Tractorul din Braşov, urmând ca dezvoltarea întregului proiect să dureze 15 ani.

În zona de retail, care va avea în primă fază 45.300 de metri pătraţi, din care 32.000 metri pătraţi galerie comercială, Immochan va dezvolta şi un cinematograf, investiţie proprie, precum şi o zonă pentru petrecerea timpului liber de 1.500 de metri pătraţi şi o zonă de restaurante de 3.500 de metri pătraţi. Printre chiriaşii centrului comercial se numără grupul Inditex, H&M, New Yorker, Koton, Waikiki.

Previous Story

Scenariu de groaza: Asigurarea RCA poate ajunge la 1000 de euro

Next Story

Delegatia Brasovului a plecat la Nurnberg pentru infratirea celor doua orase