Brasov: Guvernul Ponta (PSD) a stopat investitiile importante pentru oras. De ce?

Last Updated on mai 19, 2014

Brasovul, cel mai frumos oras din Romania, nu se afla printre prioritatile Guvernului PSD condus de Victor Ponta. Cele mai importante investitii de infrastructura au fost taiate de la finantare sau ocolite cu grija. Stie cineva de ce?

Aeroportul Brasov vs Stadion la Targu Jiu. Tu ce alegi?

aeroportul-brasov-2014

Guvernul PSD a acordat 0 (zero) euro pentru constructia aeroportului Brasov dar trimite la Targu Jiu 20 de milioane de euro pentru modernizarea unui stadion de fotbal.

Stadionul Municipal “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, pe care joacă echipa Pandurii, va fi modernizat, vicepremierul Liviu Dragnea anunţând, recent, la Târgu Jiu, în prezenţa premierului Ponta şi a altor miniştri, că investiţia, evaluată la 20 de milioane de euro, va fi făcută de Compania Nationala de Investitii.

Autostrada Transilvania nu mai trece pe la Brasov. Este corect?

autostrada-123

Ministrul Dan Sova (PSD) a declarat recent ca tronsonul Tirgu Mures- Brasov din autostrada Transilvania va fi inlocuit de un drum national cu patru benzi.

Insa Guvernul PSD doreste constructia unei autostrazi intre Calafat si Craiova ce are un trafic cu mult sub limita de capacitate a unui drum national !

“Cu titlu de exemplu, legatura rutiera Craiova – Calafat avea in 2010 un trafic de mai putin de 4.900 de vehicule pe zi, ceea ce este cu mult sub limita de capacitate a unui drum national, intre 12.000 si 15.000 de vehicule pe zi”, se arata intr-un document al Ministerului Fondurilor Europene.

PSD nu stie cand incepe constructia Autostrazii Comarnic desi a promis ca va incepe in aprilie. Sint seriosi cei de la PSD?

constructorul_autostrazii_lugoj_deva_va_fi_ales_in_iunie_88727600

Dupa ce a promis ca in aprilie vor incepe lucrarile la autostrada Brasov – Comarnic, premierul Victor Ponta a afirmat, la inceputul lunii mai, la Ploieşti, ca lucrarile vor incepe candva, anul acesta.

“Anul acesta vreau sa-mi tin cuvantul fata de Mircea Cosma (presedintele Consiliului Judetean Prahova, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu – n.r.) in primul rand, fata de prahoveni si fata de toti romanii, anul acesta incepem Comarnic – Braşov, autostrada de care are nevoie Romania. Si cred ca o să fiu aici, alaturi de voi, si cand o sa o inauguram” a declarat Ponta.

Nici la aceasta data Guvernul PSD nu stie cum va fi finantata aceasta autostrada.

Guvernul PSD alege sa construiasca un Centru Intermodal de marfuri la Timisoara, nu la Brasov. De ce ignora PSD Brasovul?

inter-456

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat că la Remetea Mare, lângă Timişoara, va fi construit Centrul Intermodal de Mărfuri care va deservi companii din România, Ungaria şi Serbia şi care va costa 22 de milioane de euro, o parte din bani provenind din fonduri europene.

“În ce priveşte Centrul Intermodal de la Remetea Mare sunt gata şi studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic şi indicatorii tehnico-economici. În perioada imediat următoare vom declanşa şi procedurile pentru licitaţia de lucrări. Avem şi chestiuni neeligibile care cad în sarcina Consiliului Judeţean Timiş, cum ar fi drumul de legătură spre Centrul Intermodal”, a declarat Ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Ministrul Dan Sova nu a anuntat nimic despre Centrul Intermodal de Marfuri de la Feldioara, Brasov.

Proiectul amenajării unui terminal intermodal la Feldioara a fost trecut, pe linia moartă, reprezentanţii Ministerului Transporturilor nefăcând nici o precizare oficială cu privire la finanţarea acestui obiectiv.

Poate explica cineva de ce Guvernul PSD, condus de Victor Ponta pune in pericol dezvoltarea Brasovului?

Previous Story

Qatarul doreste sa investeasca la Brasov

Next Story

Junii Brasovului. Jocul Stramosesc al tinerilor din Cacova -18 mai 2014