Rasnovul va deveni capitala mondiala a sariturilor cu schiurile

Last Updated on februarie 27, 2014

România va intra în weekend în clubul selesct al celor 14 ţări din lume care organizează etape de cupă mondială la sărituri de schiurile. 46 de sportive din 13 ţări s-au înscris la  competiţia de la Râşnov. Cele două etape se desfăşoară sâmbătă şi duminică, de la ora 15.00, repectiv 14.30. Intrarea publicului este liberă.

Cei care nu vor putea ajunge vor putea urmări competiţia pe canalul naţional TVR1 precum şi pe Eurosport, care vor transmite în direct ambele zile ale competiţiei.

Competiţia este o premieră absolută în România. Doar 14 ţări din lume au dreptul să organizeze astfel de competiţii. Printre participantele înscrise în competiţie se numără actuala campioană olimpică, reprezentanta Germaniei, Carina Vogt (22 de ani), japoneza Sara Takanashi (17 ani), deţinătoarea recordului de victorii în Cupa Mondială şi austriaca Daniela Iraschko-Stolz (31 de ani), prima săritoare ce a depăşit 200 de metri în zbor şi care s-a clasat de 13 ori pe podiumul Cupei Mondiale. Ţara noastră este reprezentată în concurs de sportiva Daniela Haralambie (16 ani), membră a echipei naţionale de sărituri cu schiurile, susţinută prin programul „OMV Move & Jump“.

Dana Haralambie, viitoarea stea a României

În anul 2012, la Lillehammer, Dana Halambie ( de la clubul Săcele din Braşov) a devenit prima sportivă din România care s-a calificat într-o etapă de Cupă Mondială, iar pe 1 martie la Râşnov, aceasta va participa pentru a 16-a oară într-o astfel de competiţie.

rasnov-cupa-mondiala

Dana Haralambie îşi propune să obţină la Râşnov cel mai bun rezultat al carierei. „Sper să mă clasez între primele 20 la etapele la Râşnov. Visul meu cel mai mare este o medalie olimpică“ a spus sportiva. Antrenorul echipei de Sărituri cu Schiurile speră ca până la Olimpiada din 2018 din Korea, România să aibă o echipă competitică. „Ne dorim să ne calificăm şi ne clasăm cu echipele în primele 10 din lume. Vrem ca România să aibă o şcoală competitivă de sărituri cu schiurile. Acum avem 160 de copii, mulţi dintre concurând de la vârsta de 7 ani“, a spus Florin Spulber.

Competiţie de prestigiu

Competiţia este organizată de Federaţia Română de Schi Biatlon (FRSB) sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS), cu sprijinul OMV Petrom şi în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Primăria oraşului Râşnov.

„Competiţia de la Râşnov marchează un moment important în dezvoltarea săriturilor cu schiurile în România, la care suntem bucuroşi că am putut fi parte. Este o satisfacţie foarte mare faptul că programul nostru «OMV Move & Jump», prin care susţinem echipa naţională de sărituri cu schiurile a României, contribuie la realizarea unor premiere în acest sport, cum este organizarea Cupei Mondiale feminine, la care ne bucurăm de prezenţa Danei Haralambie“, a spus  Christian Moser, Sponsoring Manager OMV. (sursa: adevarul.ro)

Vor exista şi premii pentru sportivi în valoare de 36.000 de euro, premii oferite de Primăria Râşnov. Adrian Veştea, Primarul oraşului Râşnov: „Suntem mândri că oaspeţi de seamă au ales să participe la această competiţie extrem de importantă pentru sportul românesc şi pentru oraşul Râşnov, ca destinaţie sportivă de nivel mondial. Invităm toţi iubitorii acestui sport să vină la Râşnov, să ne bucurăm împreună de această premieră istorică pentru comunitatea locală şi pentru viitorul săriturilor cu schiurile în România. Iar cum momentul competiţiei coincide cu un obicei tradiţional al românilor, Mărţişorul, promitem să oferim tuturor spectatorilor o experienţă de neuitat, prin care sperăm să îi convingem să revină cu plăcere la Râşnov, cu fiecare ocazie“, a spus Adrian Veştea, primarul din Râşnov.

Previous Story

Brasov: Se ascut sabiile la Eurovision. Gabriel Cotabita: „Paula si Ovi nu m-au convins“

Next Story

Brasovul viitorului, in viziunea arhitectilor. Iti place?