Brasovul va fi promovat prin intermediul „The European Times”

Last Updated on ianuarie 30, 2014

Publicaţia financiară va dedica o ediţie specială României, care va cuprinde şi o secţiune importantă despre judeţul nostru.

Publicaţia „The European Times” va consacra României o ediţie specială, în cadrul unui program de promovare a potenţialului economic şi de investiţii al ţării noastre. Programul îşi doreşte să crească nivelul de cunoaştere şi interesul societăţii europene şi internaţionale faţă de ţara noastră şi faţă de judeţul Braşov, în special. În cadrul unei întâlniri ce a avut loc ieri, reprezentanţii publicaţiei au dorit să-şi facă proiectul cunoscut instituţiilor locale braşovene, agenţilor economici dar şi opiniei publice. „România este o poartă între Est şi Vest şi reprezintă o bună oportunitate de deschidere, atât dinspre Asia către Europa, cât şi invers. Un alt plus este faptul că face parte din Uniunea Europeană. Braşovul este situat, practic, în inima ţării şi are un foarte bun potenţial turistic. Mai mult, este un oraş multicultural, prin prezenţa comunităţilor de germani şi maghiari, pe lângă cea a românilor”, a declarat Vojko Mladinic, unul din membrii „The European Times” prezenţi la Braşov. Obiectivul publicaţiei este acela de a arăta poveştile de succes ale investitorilor străini în judeţul nostru şi de a scoate la suprafaţă potenţialul şi oportunităţile de a investi în zonă.

brasov-The-European-Times
foto: Foto Club Ploiesti

 Recomandare de la Londra

„Am ajuns în România la iniţiativa ambasadorului României la Londra, domnul Ion Jinga, iar în alegerea Braşovului ca punct de interes, un rol important îl are domnul Cristian Macedonschi, care ne-a oferit detalii despre comunitatea germană de aici şi companiile germane care au investit în zonă”, a mai spus Mladinic. În perioada următoare, pentru realizarea reportajului, reprezentanţii publicaţiei financiare vor vizita instituţii precum Prefectura, Consiliul Judeţean, Primăria şi Camera de Comerţ, dar vor avea şi întâlniri cu diverşi agenţi economici din întreg judeţul.

 „Avem un potenţial care trebuie valorificat”

Autorităţile locale au salutat iniţiativa „The European Times” de a acorda o secţiune judeţului Braşov, considerând că materialul ar putea aduce noi investitori străini. „Oamenii vor putea vedea judeţul şi cu bune şi cu rele. Dar cred că avem cu ce ne mândri şi nu trebuie să face u campanie pentru acest lucru. Există potenţial uman, iar când infrastructura se va aşeza, sunt toate condiţiile ca Braşovul să «explodeze», în sensul bun al cuvântului”, a declarat prefectul Mihai Mohaci, în cadrul întâlnirii. „Atâta timp cât investitorii au venit în Braşov şi vin în continuare, e un semn bun şi înseamnă că feedback-ul lor este unul pozitiv”, a precizat şi Dragoş David, directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov.

 410.000 de cititori şi 1.000.000 de abonaţi pe internet

Cu o tradiţie de 25 de ani, „The European Times” a ajuns în aproape toate ţările lumii, aceasta fiind a treia vizită în România, după ce, precedentele două au fost dedicate Bucureştiului. Odată cu Braşovul, în această ediţie vor fi cuprinse zone mai largi din întreaga ţară. Cele 6 rapoarte de investiţii pe diferite state ale lumii, pe care publicaţia le face anual, sunt citite de către 410.000 persoane, iar în mediul online are peste 1.000.000 de abonaţi. Dintre aceştia, mai bine de 50.000 şi-au exprimat dorinţa de a citi un raport despre România. „The European Times” este distribuită în saloanele VIP ale celor mai importante aeroporturi şi către primele 500 de companii europene, iar în Parlamentul European se bucură de exclusivitate, rapoartele ei fiind singurele care pot fi citite în cadrul instituţiei de la Strasbourg. Ediţia dedicată României va fi distribuită şi companiilor aflate în top 100 în ţara noastră.

sursa: Buna Ziua Brasov

Previous Story

Fuego il canta pe Dan Spataru la Brasov

Next Story

In acest an, Brasovul va gazdui doua importante concursuri internationale de triatlon!