(VIDEO) Brasov: Feerie in Piata Sfatului. Peste 20.000 de brasoveni prezenti la aprinderea luminilor de Craciun

Last Updated on ianuarie 9, 2014 20.000 de mii de oameni au umplut până la refuz Piaţa Sfatului şi străzile din centrul vechi, vineri seara, când Moş Nicolae a adus şi iarna, şi luminile Crăciunului la Braşov.

Ca în fiecare an, Moş Nicolae a adus iarna, dar şi mii de oameni pe străzile oraşului. Deşi vremea nu era tocmai una care să te îmbie la o plimbare, braşovenii au ieşit vineri seara din case şi s-au îndreptat spre Piaţa Sfatului. Ajungând în zona Parcului „Titulescu”, fie că vroiai să urci pe Republicii sau că ocoleai pe strada Mureşenilor, aveai dificultăţi mari în a înainta. Ajungând însă la punctul terminus al călătoriei acelei mulţimi de oameni, realizai că osteneala a meritat. În Piaţă te aştepta grupul de colindători populari din Rupea, iar între „Florile dalbe” şi „Trei păstori”, Gheorghiţă Radu, cel care încânta publicul cu acordurile sale de taragot, le-a spus celor prezenţi că„ne bucurăm să fim alături de voi la acest eveniment unic al unui oraş cu adevărat european”.

Când lumea se încălzise şi era gata pentru unul din cele mai aşteptate momente ale anului, pe scenă a urcat primarul Braşovului, George Scripcaru. Nu singur, ci însoţit de „Fulg de nea” şi „Micul Moş Nicolae”, aşa cum au fost alintaţi cei doi copii care erau alături de edil. Micuţii, împreună cu marea de oameni care se întindea până la „Modarom” au început numărătoarea inversă, iar la finalul acesteia cerul s-a luminat. La propriu, pentru că atât iluminatul de sărbătoare de pe strada Republicii cât şi instalaţia bradului uriaş din Piaţa Sfatului au făcut din Braşov, din nou, un adevărat„oraş de poveste”.

„Ne revedem după un an complicat, dar peste care, împreună, am reuşit să trecem cu bine. Cred că se poate vedea că ne-am pregătit chiar mai bine pentru acest moment, faţă de anii precedenţi. Măcar în această lună trebuie să fim mai buni, mai apropiaţi şi vă aştept, atât pe dumneavoastră, braşovenii, cât şi pe cei care vă vor vizita, la toate evenimentele minunate ce vor avea loc aici în această lună, culminând cu noaptea dintre ani”, s-a adresat Scripcaru braşovenilor. După momentul aprinderii luminilor, primarul a mai cântat două colinde alături de grupul din Rupea.

 
sursa: BZB

Previous Story

VIDEO. Vezi cum arata pista Aeroportului Brasov filmata din elicopter

Next Story

(VIDEO) Brasov: Cerere de casatorie inedita in Piata Sfatului. Ea a spus …